Behandeling van volwassenen

 Het 1e consult  begint altijd met een uitgebreide intake. Deze bestaat uit de 10+ 2 vragen. Heeft met het koud of warm gedurende de dag of de nacht. Hoe is de eetlust, het ontlastingspatroon en nog veel meer vragen. De 10 vragen geldt voor iedereen, de 2 extra vragen gaan over menstruatie en zwangerschap. Daarna worden allebei de polsen gevoeld en uitgebreid naar de tong gekeken. Dit alles om te kijken of - en in welke mate er sprake is van een disbalans in het lichaam. 

Verder wordt er naar het voedingspatroon gekeken. Na deze uitgebreide intake volgt er een diagnose met daaruit voortvloeiend een behandelplan. Deze wordt altijd besproken en kan bestaan uit een acupunctuurbehandeling, het innemen van een Chinese kruidenformule, cupping, moxa of een combinatie van deze 4.

Bij een acupunctuurbehandeling wordt er gebruik gemaakt van specifieke acupunctuurpunten op het lichaam. Met steriele dunne naalden wordt het punt geprikt waarmee een prikkel wordt gegeven die het lichaam aanzet om de natuurlijke balans te herstellen. 

Bij iedere volgende afspraak is er altijd een reflectiemoment over hoe de vorige behandeling is ervaren en wordt de vooruitgang besproken. 

Acupunctuur is zowel geschikt voor acute klachten als voor chronische - of wederkerende seizoensklachten. Het spectrum van klachten wat behandeld kan worden is zeer breed. 

Als men de diagnose kanker krijgt staat opeens de hele wereld op zijn kop. Acupunctuur, Chinese kruidenformules en voedingsadvies werken zeer ondersteunend tijdens het gehele traject van chemo en bestralingen.  Het voorkomt of verzacht ook vele restklachten die overblijven na de behandeling tegen kanker.