Behandeling van kinderen

De behandeling van kinderen kent een hele andere benadering dan de behandeling van volwassenen. Kinderen zijn over het algemeen veel gevoeliger dan volwassenen en reageren sneller op een behandeling. Een gewone acupunctuurbehandeling zou veel te sterk doorwerken met als gevolg dat de klachten niet verholpen worden en zelfs erger kunnen worden. Van het gebruik van naalden zoals bij acupunctuur is dan ook geen sprake. Daarnaast zijn kinderen doorgaans actief en beweeglijk en kunnen zij snel schrikken bij het zien en voelen van de naald.

Bij de behandeling van kinderen maak ik gebruik van onderstaande hulpmiddelen waarmee de huid zachtjes aangeraakt, geklopt of gewreven wordt;

  • Japanse kinderacupunctuur (Shonishin) dit zijn afgeronde, puntvormige koperen en stalen plaatjes, rollers en borsteltjes. De vorm en het materiaal van de instrumenten versterken het weer op gang brengen van de energiestroom in de meridianen, zodat de klachten verminderen of zelf helemaal verdwijnen. Deze behandeling is geheel pijnloos en kan zelfs voor de allerkleinsten worden gebruikt. Met een minimale dosis wordt een maximaal effect bereikt.
  • Electro-acupunctuur, een apparaat dat een kleine elektrische puls geeft, deze wordt door mij een “kietelmachine”genoemd. Er zitten 2 klemmetjes aan die een nat wattenbolletje bevatten, deze worden op 2 acupunctuurpunten gehouden. Hiermee worden de meridianen en huidzones gestimuleerd.
  • Kindertuina, massagetechnieken om de weerstand te vergroten en/of te reguleren. 
  • Guasha oftewel Scraping Massage  
  • Moxa, vaak in de vorm van een Moxabox
  • Chinese Kruidenformules, deze kruidenformules worden voor elk kind op maat gemaakt en zijn zeer effectief in de behandeling van acute ziekten, chronische aandoeningen maar zeker ook ter voorkoming van ziekten.

Een 1e consult vindt in de regel plaats met alleen de ouders. Voor de meeste kinderen is het vervelend als er over zijn of haar problematiek wordt gesproken waar het hij of zij bij is, denk hierbij vooral aan kinderen met ADHD, gedrags- en/of slaapproblemen.

Voor een filmpje over shonishin klik hier http://www.youtube.com/watch?v=GlHLtrW9E5U