Over mij

Mijn naam is Christine van Toor-Zaalberg. 
Ik ben in aanraking gekomen met Chinese geneeswijze op het moment dat de Westerse geneeskunde mij niet verder kon helpen.

Westerse geneeskunde kijkt veelal naar de klacht en behandelt die, Chinese geneeswijze kijkt naar de samenhang van lichaam, geest en dus ook de bijbehorende emoties.

De naam Bai He heb ik gekozen om zijn treffende betekenis; het is een Chinees kruid dat bestaat uit de bol van de witte lelie. Dit kruid voedt het Hart- en de Long energie en troost verdriet. Ook staat het bekend als het ” kruid van de 100 ontmoetingen”. Treffend omdat het is waar ik voor sta!

Ik ben Herbalist en Acupuncturist met als specialisme het behandelen van kinderen. Mijn opleiding tot Herbalist rondde ik af in 2002 aan Academie Qing-Bai, in 2005 behaalde ik hier ook mijn diploma Acupunctuur. In 2004 en 2005 volgde ik de opleiding Pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie meerdere stages bij hem lopen in San Diego. Pediatrie is in de Chinese Geneeswijze een aparte studie, het behandelen van kinderen kent andere behandelmethoden dan die van volwassenen.

Vanaf 2007 organiseer ik voor Academie Qingbai jaarlijks de studiereis naar het Pacific College of Health and Science in San Diego, waarbij de studenten en ik stage lopen in o.a. de Dak-en Thuisloze kliniek, Rady's Kinderziekenhuis, De Veteranen Kliniek, het San Diego Cancer Centre en de Owen kliniek voor HIV - en Aids patienten.

Ook het bijwonen van het 4-daagse Pacific Symposium in San Diego staat ieder jaar op het programma met veel internationale sprekers

Verder heb ik les gekregen van Harriet  BeinfeldEphramKorngold, Stephen Cowan, KC Conover en Elizabeth Talcott om mij verder te bekwamen in de behandeling van kinderen met behulp van de 5 elementen leer, Japanse meridiaan therapie en Shonishin.

In 2012 is ons Centrum een samenwerkingsverband aangegaan met het Juliana Kinderziekenhuis In Den Haag. Verder werk ik samen met een homeopathisch kinderarts en 2 kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblematiek, angststoornissen en faalangst. Door deze samenwerking en de multidisciplinaire aanpak samen met o.a. osteopaten, kinderfysiotherapeuten en een haptonoom kan er zeer goede zorg worden gegeven. Het verhogen van het algemene welzijn van kinderen is voor mij het belangrijkste uitgangspunt hierbij. 

 Een interessegebied en tevens een specialisme is Oncologie. In 2018 heb ik de opleiding tot Certified Oncology Acupuncturist afgerond. Een goede begeleiding met acupunctuur, voedingsadvies en kruidenformules  tijdens een traject van chemo en bestralingen kan zeer ondersteunend werken en daardoor de bijwerkingen, ook op lange termijn, sterk verminderen.

Als docent ben ik sinds 2018 verbonden aan Academie Qingbai in Amersfoort.  Jaarlijks geef ik diverse bijscholingen met als onderwerp; De behandeling van kinderen in de Traditionele Chinese Geneeswijze, speciale topics zijn ; ADHD en Autisme, Bedplassen en Slaapproblemen, Luchtwegproblemen, Eczeem en andere Huidaandoeningen en Buikpijn en Constipatie.

In 2019 ben ik gestart met de Masterclass Pediatrie onder leiding van Stephen Cowan en Moshe Heller met een keur aan gast sprekers zoals David Miller, Robin Ray Green, Rebecca Avern, Gali Stoffman en Ephram Korngold. Ook een 2 wekelijks mentorschap was aan deze Masterclass verbonden.

Vanaf begin 2020 ben ik mij gaan verdiepen in Trauma helen met behulp van Chinese Geneeswijze, In al mijn werkzame jaren met kinderen bleek dat een gebied dat steeds prominenter werd en zeker aansloot bij de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen.

Lockdown heeft ook iets moois voor mij gebracht, in die tijd heb ik een boekje geschreven met de titel " Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist".

Dit boekje heb ik geschreven om vooral ouders inzicht te geven in alle mogelijke behandelmethoden die de Chinese Geneeswijze kent, waardoor een bezoek veel laagdrempeliger wordt.

In het kort (en zeker niet volledig):

 • 2000 begonnen met studie Basis Vakopleiding en Chinese Kruiden bij Academie Qingbai in Amersfoort
 • 2003 afgestudeerd als herbalist
 • 2003 praktijk gestart aan huis
 • 2006 afgestudeerd als acupuncturist bij Academie Qingbai
 • vanaf 2003 jaarlijks diverse bijscholingen gevolgd o.a pediatrie bij Alex Tiberi
 • 2006 maand stage gelopen bij Pacific College of Oriental Medicine in San Diego om me verder te bekwamen, vooral in de behandeling van kinderen,  onder supervisie van Alex Tiberi.
 • vanaf 2006 organiseer ik voor Academie Qingbai de jaarlijkse studiereis naar het Pacific College of Oriental Medicine in San Diego, waarbij we ieder jaar een keur aan stageadressen bezoeken o.a. het dak – en thuislozen centrum in Pacific Beach, Rady’s kinderziekenhuis, de Owen kliniek voor HIV patienten, het Cancer Centre en de Veteranenkliniek
 • 2007 praktijk voor Acupunctuur, Chinese kruiden en Tuina begonnen samen met Ronald van Duijne
 • 2007 een samenwerkingsverband gestart met diverse kinderspeltherapeuten en kinderpsychologen onder de naam Kinderpraktijk Westland
 • 2008 Japanese Meridiaan Therapy KC Conover, Elisabeth Talcott
 • 2010 Treatment of Children according to the Five Elements Stephen Cowan, Harriet Beinfeld, Efrem Korngold
 • 2012 een samenwerkingsverband aangegaan met het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag
 • 2016 opnieuw Westers Medisch Basis afgerond met als scriptieonderwerp Hulp bij zelfdoding bij een voltooid leven
 • 2017 een samenwerking aangegaan met een homeopatisch kinderarts
 • 2018 International Certification Program for Oncology Acupuncture gevolgd en behaald, daarmee 1 van de eerste Certified Oncology Acupuncturiste
 • 2018  Docent Academie Qingbai, bijscholingen met als onderwerp Pediatrie 
 • 2019 Masterclass Pediatrie Jingshen Stephen Cowan, Moshe Heller, Efrem Korngold, Gali Stoffman, David Miller, Robin Ray Green
 • 2020 sinds maart 2 wekelijks mentorschap van Stephen Cowan
 • 2020 Trauma Healing in Chinese Medicine CT Holman
 • 2020 Qi Nutrition Course Daverick Leggett
 • 2020 Het boekje "Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist" uitgegeven
 • 2021 Revolutionize Trauma Healing from Traumatic Stress Alaine Duncan
 • 2022 Het boekje "Liam en zijn vriendjes gaan naar de acupuncturist" uitgebracht.
 • 2022 cursus Paediatric Acupuncture Rebecca Avern